Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı hakkında detaylı bilgilere erişebileceğiniz ve doktorumuz ile irtibata geçerek bilgi alabileceğiniz Türkiye´nin en geniş kapsamlı doktor web sitesine hoşgeldiniz.
Sinir sisteminin ve onu çevreleyen yapıların hastalıklarına dair cerrahi tedavi son derece hassas ve önemli bir konudur. Bu konuda iyi bir ekibe sahip olan donanımlı ve deneyimli bir merkez bulmak, çoğu kez hayati öneme sahiptir.
Endoskopik disk cerrahisinde iki türlü yöntem ile çalışılır. İnterlaminar; omurganın arkasında lamina dediğimiz kemik yapı bulunur, ikisinin arasında ligamentum flavum adı verilen sarı bir ligament vardır. Ciltten 4 mm-5 mm’lik küçük bir kesiyle sarı ligamana ulaşıp bütün fıtığı boşaltabiliyoruz. Diğeri ise transforaminal yöntem.
Endoskopik disk cerrahisinde iki türlü yöntem ile çalışılır. İnterlaminar; omurganın arkasında lamina dediğimiz kemik yapı bulunur, ikisinin arasında ligamentum flavum adı verilen sarı bir ligament vardır. Ciltten 4 mm-5 mm’lik küçük bir kesiyle sarı ligamana ulaşıp bütün fıtığı boşaltabiliyoruz.
Endoskopik bel fıtığı halk arasında “kapalı ameliyat” olarak bilinmektedir. Temel olarak ameliyatta mikroskop yerine kamera kullanılmasına denilir. Kamera kullanılan değişik sistemler vardır. Ancak günümüzde en gelişmiş sistem Almanya’dan Dr. Sebastian Ruetten’in geliştirdiği Tam Endoskopik (Full-endoscopic) sistemdir.
8 mm’lik kanül ve yaklaşık 6 mm’lik endoskop sistemleri ve bunlara özel geliştirilmiş aletler kullanılır. Endoskopik bel fıtığı ameliyatı yapılırken genel anestezi uygulanır, yaklaşık 15 dakika sürer. Ameliyat süresinin kısa olması genel anestezi risklerinide minimuma indirir. Genellikle hastanede yatmayı gerektirmez. Ek problemi olan (Kalp, kronik hastalık vs.) hastaları 1 gece yatırılabilir. Tüm dünyada ve bizim yaptığımız bilimsel çalışmalara göre tekrarlama oranı % 10 civarındadır.
Bu oran diğer yöntemlerde de aynıdır.
Doktor´umuz Selçuk AYDIN´dan randevu almak ve tüm sorularınız için iletişim sayfamızda yazan irtibat numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.