Sağlığınız İçin ;
0532 332 45 22

MENÜ

İstanbul Skolyoz Tedavisi Doktorları19.04.2018

İstanbul´da Skolyoz Tedavisi Doktorları içerisinde en bilinen ve sıkça tercih edilen doktorlar arasında bulunan doktorumuzun kişisel web sitesine hoşgeldiniz.

İnsan omurgasının normal anatomisi arkadan bakıldığında tamamen düz bir hat şeklinde, yandan bakıldığında ise bel ve boyun bölgesinde hafif çukurluğu yani lordoz ve sırt bölgesinde ise hafif bir kamburluk olmalıdır.

Skolyoz  rahatsızlığı omurgadaki %10 derecenin üzerindeki sağa ya da sola doğru olan eğriliklere verilen isimdir. Genellikle büyüme çağında ortaya çıkan omurganın idiyopatik, konjenital ya da nöromuskuler sebeplerle omurganın anatomik yapısının bozulup sağa, sola bazende omurların kendi etrafına doğru dönmesi ile omurganın “S” ve ya “C” şeklini almasına sebep olan 3 boyutlu omurga şekil bozukluğu olarak tanımlanabilir.

Skolyoz (omurga eğriliği) derecesine göre hastada estetik duruş ve görünüm bozukluğuna ek olarak iç organlara baskı yapması nedeniyle birçok ikincil rahatsızlığa sebep olur. Skolyoz hastalığı kabaca omurganın çeşitli tiplerde eğrilikleridir. Sıklığı %3´e kadar çıkabilmektedir. Röntgen filmlerinde hastanın omurgası S veya C şeklinde gözükmektedir. Konjenital (doğuştan), idiopatik (sebebi bilinmeyen) ve nöromüsküler (kas-sinir hastalıklarına bağlı) olmak üzere alt tiplere ayrılmaktadır. Hasta eğer gelişme çağındaysa, eğrilik ilerleme eğilimindedir.  Skolyoz akciğer kapasitesinde azalmaya, kalp üzerine basınç yüklenmesine ve fiziksel aktivitelerin kısıtlanmasına sebep olabilmektedir. Skolyoz belirtileri genellikle eğrilik arttığında ortaya çıkar.

Randevu için iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.
 

İlginizi Çekebilecek Diğer İçerikler

  • Alemdağ Caddesi Sezer Sokak No:3-5 Ümraniye / İSTANBUL
  • Tel: 0216 634 01 02 - Gsm: 0532 332 45 22
  • info@drselcukaydin.com
HARDERDAR OLUN
E-Bülten listeme kayıt olarak yeni yayınladığım sayfalarımdan haberdar olun.
English Lietuvos Russia Facebook Instagram