Sağlığınız İçin ;
0532 332 45 22

MENÜ

Soru Sorun - Bilgi Sahibi Olun

Yenile

Sorulmuş Sorular ve Cevapları

  • selin aydın sordu,
    merhaba hocam mr raporumda L5-S1 düzeyinde diffüz taşma izlenmiş olup dural kese anteriordan düzleşmiştir diyor yorumlarmısınız size zahmet hocam
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    En alt bel omurlarınızın arasındaki disk bozulmuş ve hafif fıtıklaşmış. Sinir basısı yapmadığı için cerrahi gerekmez.
  • Nazar erdoğan istanbul sordu,
    Hocam selamlar ...ben de bel fıtığı mevcut ...1 aydır mr ile teşhis konulmuş. Benim sorun şu hocam, dun gece ateşim yükseldi boğaz enfeksiyonundan dolayı. Oruclu idim bisey yememistm Serum falan aldıktan sonra eve gittim evde kalp atisim 117 lere yükseldi. Doktora tekrar geldik .Doktor kalp atışını düşürmek için bir hemşire ile sedyeye uzatıp ayaklarımi havaya kaldırdılar.Onlar yaparken dedim onlara bel fıtığim var bilin hocam onlarda sorun yok dediler .kalp atışı düştü Biraz da olsa sonra . belim e bir zarar vermişler midir ?acaba ? Şu an yürümekte sorunum yok iyiyim hafif ağrı var.mr de iki tane bulging zemininde protrüzyon var di ...teşekürler
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Hayır. Zarar verme olasılığı yoktur.
  • Savaş sordu,
    Hocam hayırlı akşamlar eşim de bel fıtığı mevcut.L3 l4 ve l5 s 1 bulging var.yeni başlangıç di fıtıklar. Eşim öğretmen ev işleri ile uğraşıyor...ev işlerini yaparken çok rahatszi oluyor iğne yaptırmak zorunda kalıyoruz.ona o kadar dememe rağmen bazayi mesela diyorum çekme kuvveti uygulama belin ağırır .itme kuvveti uygula dizlerin ile acımasın. Ama o dinlemiyor acaba ev işlerinde eşim hiç mi iş yapmamalı?nasil bir şey yapmaliyiz .herkes de vardir fitik diyyor doktorlar igne yaparken .ne yapacagimzii size sormak istedim nette sizin methinizi yazan cok kisi var.bu arada esim Kendisi de genç 28 yaşında...
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    En fazla yük binen 2 diski de bozulduğu için öne eğilerek yapılan işler, ittirme, ayağıyla itme gibi sıradan gördüğünüz ev işleri bel ağrısı yapar.
  • Can sordu,
    Hocam iyi günler,boynumun solunda hafif bir sizi var .Bazen geliyor bu sızı bazen hiç yok. Harekette hic bir zorluk yok .tutulma falan da yok .kol ağrısı da mevcut degil. Uyurken de rahat .Boyun fıtığı için sadece sızı yeterli midir ?Biraz takıntılı yılimda.Boyun fıtığı şüphesi var mıdır şimdilik?
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Bu belirtiler boyun fıtığı hastalığına ait belirtiler değildir.
  • Sermin Şentürk sordu,
    iyi günler 2 sene önce bel fıtığı tanısı aldım.yeniden mr çektirdim. tüm servikal intervertebral disk yükseklikleri korunmuş olmakla birlikte L3-4 ve L4-5 disklerinde dejenerasyon ile uyumlu olarak T2 ağırlıklı incelemede sinyal intensite kaybı mevcuttur. aksiyal ve sagital kesitler beraber değerlendirildiğinde L3-4 düzeyinde anterior epidural yağlı planları silerek dural kesede basıya yol açan geniş tabanlı taşma mevcuttur. L4-5 düzeyinde anterior epidural yağlı planları silen,dural kesede basıya yol açan geniş tabanlı posterior taşma izlenmektedir.Hocam bu ne anlama gelmektedir?? İyi çalışmalar....
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Belinizde anılan 2 bölgede hafif formda bel fıtığı mevcut. Şu anda cerrahi operasyon gerektirmez ama yaş ilerledikçe omurilik kanal darlığıba yol açabilir. Kilo düşmek ve düzenli spor yapmak gerekir.
  • Abdullah turhan sordu,
    Disk arka konturlarinda kanala dogru taşma varmis
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Yeterli bilgi mevcut değil.
  • elif sordu,
    Hocam mr sonuçlarını yorumlar mısınız? BİLATERAL KALÇA EKLEMİ MR İNCELEMESİNDE; Yapılan Tetik Sekansları : T2 FSE koronal, T2 FSE transvers planlarda görüntülerde elde olunmuştur. Bulgular ; sağda femur boynu lokalizasyonunda minimal effüzyon artışı izlenmektedir. Femur başı ve acetabulum normal formda kemik eklem ilişkisi ve eklem mesafesi doğal eklem yüzleri muntazamdır. Korteks normal kalınlıkta olup, osteofit ve subkondral sinyal değişikliği saptanmadı. Kesit alanına giren kemik yapıların konturları düzenli kemik iliği sinyal intensiteleri doğaldır. Patolojik sinyal değişikliği saptanmadı. Görüntülenen musküler yapılar ve pelvik yapılara ait patoloji saptanmadı. Sakroiliak eklemler normal olarak değerlendirildi. LOMBER SPİNAL MR İNCELEMESİNDE; Yapılan Tetkik Sekansları: FSE T1 sagital, FSE T2 axial, sagittal Bulgular; Lomber lordoz azalmıştır. Posterior vertebral hatdüzgün ve kesintisiz olarak izlenmektedir. Vertebraların korpus yükseklikleri ve sinyal intensiteleri normaldir. Spinal kanal normal form ve genişliktedir. İntra spinal kitle lezyonu izlenmedi. L5-S1 diskinde T2A sinyali hidrasyon kaybına sekonder azalmıştır. L4-5, L5-S1 düzeylerinde posterior annüler bulging izlenmiştir. Tekal kese indantedir. Lateral resesler serbesttir. Nöral foramenler bilateral inferiordan minimal daralmıştır. Diğer intervebtebral disklerin yükseklikleri ve sinyal intensiteleri normaldir. Disk posterior konturları normal olup, dural kese ve nöral elemanlara bası saptanmadı. Ventral epidural yağlı doku ve nöral foramenler açıktır. Konus medüllaris normal düzeyde ve sinyal intensitesi doğaldır. Paravertebral yumuşak dokulara ait patoloji saptanmadı.
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Belde 2 bölgede hafif bel fıtığı mevcut. Ameliyat gerektirmez. Kalça ekleminşzde belirgin bir sorun yok.
  • betül kaya sordu,
    Hocam hayırlı ramazanlar .Bende l3-4 ve l5-s 1 de santral protrüzyon var .Hafif fıtıklar var .Doktorun demesi ile.Ben istanbulda gezinirken sizin isminize rastladım.şöyle bir sorum olacak.matematik Öğretmeniyim sürekli ayaktayım .bu ağrılarımın ayakta iken artması normal mi?Bir de eve gidince ev işleri de yapıyprum .Ev işlerinde tavsiyeniz nedir?.Hiç iş yapmamak mı mümkün değil hayat tabi ama ?teşekkürler
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Öğretmenlerde bel fıtığı bir meslek hastalığı olarak karşımıza çıkmaktadır. Uzun süre ayakta kalınca bele binen yük uzun sürede ağrıya yol açar. Buna ek olarak kendi evinizin işleri de size ekstra yük bindirir ve kronik sorunlar yaşarsınız. Öne eğilerek uzun süre yapılan ev işleri ergonomik değildir. Yapmak zorundaysanız yüzme ve/veya fitness gibi bel kaslarınızı güçlendirici egzersizler yapmalısınız.
  • ERDEM ONAL sordu,
    Hayırlı ramazanlar hocam .O gün sorduğum soruda kürek kemiklerinin altında tutulma hikayesini detaylı anlatmıştım size .siz klasik bir miyofasiyal ağrı sendromu dediniz. şimdi şunu merak ediyorum tek taraflı kürek kemiği altında sanki kulunç gibi bir his var onu da size demiştim. peki orda olan tutulmayı tabiri caizse esneyerek kütletmek, kırma hissini alışkanlık haline gelmesinin o bölgede kasa veya kemiğe zararı var mı? O bölgedeki kas tutulması yaşanıyor böyle yapılınca esneyip kütletilince rahatlıyor. mesela boyun egzersizlerini zamanında yaparken GERİLME İLE anlık kürek kemik altındaki tutulmalar geçiyor sanki KIRÇLAYIP geçiyor ama anlık .not: Bu kas tutulmalarını tek taraflı değişken olarak [sağ-sol] yaşanıyor . Fizik ve egzersiz dışında evde yapılabilecek bir şeyler var mı?
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Zarar vermez. Evde boyun ve sırt egzersizlerine ait internette bolca video bulabilirsiniz.
  • Yağız nur sordu,
    Hocam oluşan yeni bel fıtıkları hemen patlar mı ?Yani evet ters hareket ani harket yapılmaması lazım onu biliyorum .mesela ben her gün kafamı yarıdan yıkamak için normal el musluğun dan yıkıyorum.Belden EĞILMEMEK için altıma lavabo nün yüksekliğine yakın tabureye oturuyorum .dikkkat ediyorum .bu tarz şeylere sürekli.dikkat etmek mi.gerekiyor ? Ayrıca ağırlık kaldırma en az kaç kg olmalı?Yani zaten gün için de poşettir çantadır taşıyoruz. Bir de kafayı yarıdan yıkamak için oturarak yapmazsak ayakta eğilerek yaparsak fıtık hızlıca büyüp patlar mı ?cevremde çok değişim kişiler var sürekli hemen patlar şunu kaldırma diyor .? Yani bende buzdolabı şu bu kaldrimiyorum ki süreç nasıl oluyor merak ediyorum nette çok kirli bilgi var teşekkür ederim .( 2 tane l4.5 ve l5 s1 bulging zemininde hafif santral protrüzyon mevcut )not:Fenerbahçeli semih i de siz ameliyat etmişsiniz galiba hocam .
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Yaptığınız hareket doğru bir hareket değil. Mümkün olduğunca öne eğilerek işler yapmamalısınız. Sadece gövde ağırlığınız bile size zarar verebilir. Spor yapıp bel kaslarınızı güçlendirirseniz her şey daha kolay olur.
  • Alemdağ Caddesi Sezer Sokak No:3-5 Ümraniye / İSTANBUL
  • Tel: 0216 634 01 02 - Gsm: 0532 332 45 22
  • info@drselcukaydin.com
HARDERDAR OLUN
E-Bülten listeme kayıt olarak yeni yayınladığım sayfalarımdan haberdar olun.
English Lietuvos Russia Facebook Instagram