Sağlığınız İçin ;
0532 332 45 22

MENÜ

Soru Sorun - Bilgi Sahibi Olun

Yenile

Sorulmuş Sorular ve Cevapları

  • Deniz Şahin sordu,
    Hocam merhaba .1 aydır kürek kemiğindeki dayanılmaz ağrı sonucu fizik doktoruna gittim .Mr sonucu; invertebral disklerde T2 dejeneratif sinyal azalması gözlenmekte olup disk mesafeleri normal görünümdedir. C4-5 disk dorsal yüzde fokal santral protrüzyon mevcuttur.Dural kese basi altındadır. Bilateral nöral foramenler açıktır. C6-7 disk dorsal yüzde geniş tabanlı protruzyon mevcuttur .Dural kese basi altındadır. Bilateral nöral foromenler ılımlı daralmıştır. Nasıl bir tedavi önerirsiniz? Tehlikeli bir durum varmı? Iyi çalışmalar dilerim.
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Hafif boyun fıtığı mevcut. Kürek kemiği üzerindeki aprılarla ilgili değildir. Fizik tedavi doktoru ile tedaviye devam etmelisiniz.
  • Enes Turkut sordu,
    Merhabalar Hocam, Mr.Sonuç/Yorum Şu şekilde; L5-S1 diskinde dejenaratif sinyal kaybı, sanral-hafif sol paramedian protrüzyon, sol S1 kök ?proksimalinde indentasyon, grade 1 retrolistezis ve disk mesafesinde daralma, paradiskal silik tip 1 dejenerasyon ile uyumlu sinyaller ---- Tek çare ameliyat mıdır?
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Kronik bel ağrısı varsa tek çare ameliyattır.
  • Şefika Aladağli sordu,
    Merhaba hocam L4 5 diskte bulging izlendi L5 S1 diskte posteroir median protruzyon izlenmis olup bilateralS1 sinir kokune temas mevcuttur diyor mr sonucunda dr ameliyat diyor ne yapmaliyim bacagimdaki agrillar hic gecmiyor fazla yuruyemiyorum 1bucuk aydir sag ayagim topugumun uyusuklugu gecmiyor yürüdükçe kalcama kadar ilerliyor cok kötü karincalanma ve yanma hissi oluyor
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    2 bölgede bel fıtığınız mevcut. Uzun süren bacak ağrısı ve uyuşukluk varsa ben de ameliyat öneririm.
  • Rıdvan sümer sordu,
    MERHABALAR... --L4-5 DÜZEYİNDE DİSK YÜKSEKLİĞİ VE SİNYAL İNTENSİTESİ NORMAL İKEN TEKAL KESEYE BASI OLUŞTURAN SANTRAL DİSK PROTRÜZYONU İZLENMEKTEDİR. --L5-S1 DÜZEYİNDE TEKAL KESEYE BASI OLUŞTURAN SANTRAL GİRİŞ TABANLI DİSK PROTRÜZYONU İZLENMEKTEDİR. GERİ KALAN KISIMLAR NORMALDİR. HOCAM EMAR RAPORUNDA YAZANLARI AKTARDIM, SAĞ KALÇADA ARA ARA ÇOK AZ BİR AĞRI OLUŞUYOR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    2 bölgede hafif bel fıtığı mevcut. Ameliyat gerekmez. İş ve sosyal yaşantınızı, kilonuzu gözden geçirin. Düzenli spor yapın.
  • Birsen kazar sordu,
    Incelemede kullanılan sekanslar, Sagittal planda SE T1 ve TSE T2 ağırlıklı Aksiyel planda SE T1 ve TSE T2 ağırlıklı. Lomber lordoz doğal görünümdedir. Kemik spinal kanal genişliği doğaldır. Lomber vertebra korpus yükseklikleri ve intervertebral dısk mesafeleri doğaldır. Vertebra end-plate´leri düzgün sınırlara sahiptir. İntervertebral dısk yükseklikleri doğaldır. Konus medüllaris normal olarak L1 vertebra seviyesinde sonlanmaktadir. Lomber ve sakral dural yapılar ve kemik iliği doğaldır. İnceleme alanına giren yumuşak dokular doğaldır. L5-S1 diski diffüz aküler bulging göstermekte olup dural keseye temas izlenmektedir.. Hocam rapor hakkında bizi bilgilendirebilir misiniz?
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Ciddi bir sorun yok. L5-S1 diskinde yapısal bozulma ve hafif fıtık mevcut.
  • Irem nur sordu,
    Hocam ben dede sakroilit ve bel fıtığı mevcut .Dün bor arkadaş da sormuş. Benim yaş 28 ...Ben de egsersiz yapıyorum ilaç kullanmıyorum. Ilacsiz sakroilit yenebilir miyim?Ayrıca sakro egzersizi dışında yatağa uzanıp bisiklet sürme egzersizi de yapıyorum. Bunun bir zararı var mı. Kaslarımı özellikle ayak ve alt karın kaslarımı güçlendirmek için yapyrm?hem bim içinde iyi olur diye dedim ...
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Yapabilirsiniz, sorun değil. İlaç tedavisinden ziyade yüzme gibi sporlar öneriyoruz.
  • Firdes özyildiz sordu,
    Merhaba, ben mağazacılık sektöründe çalışıyorum ve gün boyunca ayakta hizmet veriyorum. Sirt boyun ağrısından dolayi mr cektirdim ve sonuc olarak servikal lordoz düzleşmistir. Bu rahatsizlik meslek hastalığına girer mi ve gun boyu ayakta çalışmama engel mi ?
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Meslek hastalığına girebilir ama şikayetleriniz ergonomi ile ilgili rahatsızlık. Hastalık değil. Gün boyu ayakta çalışmanıza engel değil. Düzenli spor yaparak kaslarınızı güçlendirebilirsiniz.
  • erhan mustafa örnek sordu,
    Merhaba hocam bel fıtığım patlamıştı yeni ameliyat oldum. 1 ay oldu. 1 aydır da yara da enfeksiyon var yaranın belli bir kısmı kapandı belli bir kısmı kapanmadı. Buna istinaden emar istediler. Şu şekil sonuç geldi; İNCELEME; -Sagittal planda 4 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T1 ağırlıklı, -Sagittal planda 4 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T2 ağırlıklı, -Aksiyal planda 4 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T2 ağırlıklı kesitler alınmıştır. Lomber aksta minimal rotoskolyoz izlenmiştir. Lomber lordoz doğaldır. Verteba korpus yükseklikleri korunmuştur. L3-4 , L4-5 ve L5-S1 intervertebral disklerin sinyal intensiteleri T2 ağırlıklı incelemelerde dejerenasyona sekonder sinyal kaybı göstermektedir. L3-4 seviyesinde diffüz bulging, posteriorda laminektomi defekti ve paravertebral post-op değişiklikler izlenmektedir. L4-5 seviyesinde diffüz bulging, her iki L5 sinir köküne bası mevcuttur. Faset eklemler hipertrofiktir. L5-S1 seviyesinde santral taşma, dural kese çıkışında S1 sinir köküne indentasyon izlenmiştir. İncelenen düzeylerde spinal kanal AP çapları fizyolojik sınırlardadır. Spinal kord normal yerinde konus medüllaris olarak sonlanmaktadır. Kauda equina köklerinde dağılımları simetrik ve tabidir. Doktorla konuşmaya çalıştım fakat bir şey söylemedi. Heyet ile karar vereceklermiş. Neye karar verecekler? Rapor da ne belirtiliyor açıklayabilir misiniz? Enfeksiyonum bir türlü geçmiyor.
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Raporda derin enfeksiyon lehine bir bulgu yok. Yarada yüzeysel enfeksiyon nadiren olabilir. Sık pansuman ve uygun antibiyotik kullanmak gerekir.
  • Kayacan Erdoğan sordu,
    Sakroilit mevcut ama kan tahlilleri normal bazen geliyor sonra gidiyor bu sonuç mr a göre. artrit de olabilir dediler ile hla b 27 negatif ve bel fıtığım var bacağa doğru atıyor ağrı işte bel den mi sakrodan mı geldiği belki olmuyor l3 l4 l5 s 1 de sinirlere baskı yapan fıtık var .ufak düzeyde... iki hastalığın da egzersizi birbirine benziyor sakroilit veys bel fıtıği egzersizlerinin birbirine zararı var mıdır?yani biri bel için iyi iken diğeri sakroilit için sıkıntı olabilir mi ? Ayrıca bel fıtığı için yana doğru yatıp araya yastık veya yorgan koyuyorum bacak arama .Ama sakroilit için yüz üstü uyumak iyi imiş şimdi kar zararı mi düşüneceğiz..?.
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Sakroileit ile bel fıtığı için yapılan egzersizker benzerdir ve zarar vermez. Yan yatıp bacakları karına çekmek ve iki diz arasına yastık koymak en rahat pozisyondur.
  • Barış özyıldız sordu,
    Merhaba hocam , ben bedenen ağır işte çalışmaktayım ve kimi zaman bu ağırlık 50 kg üstünde. Bu sonuçlara göre ağır işlerde çalışmadan ne kadar kaçınmalıyım ? Kalıcı veya geçici ağır işlerde çalışamaz raporu almam gerekir mi ? Veya alabilir miyim ? SONUÇ: L4-5 intervertebral diskte posterior annüler taşma zemininde geniş tabanlı santral-sol parasantral protrüzyon ve iç annüler rüptür ile uyumlu fokal intensite artışı, L5-S1 intervertebral diskte sağ S1 sinir köküne bası oluşturup sağ nöral forameni daraltan sağ posterolateral-foraminal yerleşimli geniş tabanlı protrüzyon.
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    2 yerde orta şiddette bel fıtığınız mevcut. Ağır işde çalışmanız uygun değil. Meslek Hastalıkları Hastanesi´ne başvurmalısınız.
  • Alemdağ Caddesi Sezer Sokak No:3-5 Ümraniye / İSTANBUL
  • Tel: 0216 634 01 02 - Gsm: 0532 332 45 22
  • info@drselcukaydin.com
HARDERDAR OLUN
E-Bülten listeme kayıt olarak yeni yayınladığım sayfalarımdan haberdar olun.
English Lietuvos Russia Facebook Instagram