Sağlığınız İçin ;
0532 332 45 22

MENÜ

Soru Sorun - Bilgi Sahibi Olun

Yenile

Sorulmuş Sorular ve Cevapları

  • çağla karakoç sordu,
    merhaba 21 yaşındayım yaklaşık 1 sene önce bel fıtığı teşhisi kondu şiddetli ağrı ve uyuşmalar sebebiyle 15 gün fizik tedavi gördüm fakat herhangi bir faydası olmadı her iki bacağımda özellikle sağ bacağımda şiddetli uyuşma karıncalanma ve yanma var ve ağrılarım tekrar arttı doktoruma başvurdum mr çekildi. Sonucunu bir kaç doktora gösterdim ama bir problem gözükmüyor dendi fakat ağrı ve uyuşma aynı şiddetle devam ediyor. MR sonucuyla ilgili bilgi verir misiniz ? Teşekkürler. LOMBER VERTEBRA MR TETKİKİ İnceleme tekniği : çok düzlemli - çok sekanslı Bulgular : Lomber lordoz düzleşmiştir.Lomber vertebraların yükseklikleri ve sinyal intensiteleri normaldir.Lomber düzeyde açıklığı hafif sağa bakan skolyoz mevcuttur.Üst lomber disklerde erken dönem dejenerasyon mevcuttur. L2-L3 düzeyinde diffüz bulginge bağlı tekal sakı indente etmektedir.Bilateral nöral foramenler inferior ressesler düzeyinde daralmıştır. İntraforaminal siniri inferiordan irrite etmektedir.L3-L4 düzeyinde diskte diffüz bulging zemininde bilateral santrolateral protrüzyona bağlı epidural yağ planları daralmıştır.Nöral foramenler inferior resses düzeyinde dardır.L4-L5 düzeyinde diskte diffüz bulginge bağlı epidural yağ planları daralmıştır.Nöral foramenler inferior resses düzeyinden dardır.L5-S1 düzeyinde diskte diffüz bulging zemininde santral sol santrolateral protrüzyona bağlı epidural yağ planları daralmıştır.Sol nöral foramen inferior resses düzeyinden dardır.
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Muhtelif bel fıtıkları mevcut. Belinizi sürekli ağır şekilde zorladığınız kesin. Bu şekilde devam ederseniz ağrılarınızın geçmesi mümkün değil. Her yıl fizik tedaviye gitmelisiniz.
  • çilem gül sordu,
    İntervertebral disklerde ılımlı T2 dejeneratif sinyal kaybı mevcut olup; vertebral platolarda Schmorl nodülleri mevcuttur. L2-3 disk dorsal yüzde bombeleşme mevcuttur. L4-5 disk dorsal yüzde bombeleşme mevcuttur. Sonuçta bunlar görülmekte, yorumlayabilirseniz sevinirim.
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Ciddi sorunlar yok. Hafif bel fıtığı başlangıcı mevcut. Bol sporlu sağlıklı bir yaşam dilerim.
  • Irem nur sordu,
    Hocam kolay gelsin. Bundan 10 gün önce 1 mr cektiridm belim de ağrı mevcuttu .sonuçlar da L4.,5 dural keseyi basılmaya diffüz bulging izlendi .L5,S1 dural.keseyi baskılayan hafif diffüz bulging yazmış. Şimdi dün tekrar mr cektriidm aynı yerde . ağır bir iş yapmadım.Tekrar çekilip acaba fark var mı dedim .Ben istedim .Bu sefer de l4,l5 aynı sonuçlar. L5 s1 de ise dural keseye başı yapan diffüz bulging zemininde santral hafif disk protrüzyon izlendi yazıyor. Yani 10 gün De ne değişti?Beyin cerrah doktoru cd ime bakıp herkes de olan şeyler belin sağlam diyor. Ortopedi doktoru da raporun değişmediğini aksine ikisinin de eş anlamı olduğunu dile getryr .Benim şimdi kafalar karma karıştı...santral hafif disk protrüzyon u bulging olarak nasıl değişti yoksa bu radyolojik olarak aynı terimler mi ?
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Raporda farklılık yok. Hiç bir şey değişmemiş. Hafif formda 2 adet bel fıtığınız var. Yaptığınız işi sorgulasanız daha iyi olur
  • ORHAN TOPKAYA sordu,
    6 aydır geçmeyen sol kol ve omuz ağrım daha sonrada boyun ağrım başladı. Bir takım iğne ilaç ve 19 gün fizik tedavi ve boyuna steroid enjeksiyon radyo frekans tedavisi yapıldı hiç bir değişiklik olmadı. mr sonucu servikal vertebraklarada spondiloz bulguları C4-C5 DÜZEYİNDE SOL PARANTASAL BÖLGEDE BELİRGENLEŞEN İNFERİORA UZANAN YÜKSEK SİNYALLİ DİSK METERYALİ (SEKESTRE DİSK ? ) SPİNAL KORDTA BU DÜZEYDE BASI C5-C6 DÜZEYİNDE SOL FORAMİNAL BÖLGEDE BELİRGENLEŞEN PROTRÜZYON HER İKİ NÖRAL FORAMENLERDE KAUDALDE DARALMA C6-C7 DÜZEYİNDE TEKAL KESEYİ İNDENTE EDEN POSTERİÖR PROTRÜZYON HER İKİ NORAL FORAMENLERDE DARALMA BAŞKENT HASTAHANESİ ARKADAN ENSEDEN SERVİKAL LAMİNEKTOMİ İLE AMELİYAT DEDİ. KEMİK ALACAKMIŞ BEN BU AMELİAYATTAN ÇOK ÇEKİNİYORUM NİYE ÖNDEN YAPMADI ALINAN KEMİK BOYUNU ETKİLEMZ Mİ? YERİ BOŞ MU KALACAK? BURDA ARKADAN FITIKLI DİSK ÇIKARILACAK MI? BU AMELİYAT TEHLİKELİ Mİ? BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM SAYGILAR KOLAY GELSİN.
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Mutlaka ameliyat olmalısınız ama önden mikrocerrahi yapılmalı.
  • Behice yasar sordu,
    L3_4 ve L4_5 düzeyinde diffüz bulging bağlı lateral reseslerde daralma ve Dural keseye indentasyon izlenmektedir yazıyor ne anlama geliyor
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    İki yerde bel fıtığı başlangıcı mevcut. Ameliyat gerekmez.
  • Kayacan Erdoğan sordu,
    Hocam bende fıtık mevcut iki tane raporda da birinde l4-l5 dural keseye başı yapan diffüz bulging diğerinde de l5 s 1 hafif diffüz bulging var. Ameliyat gerektirmeyen doktorum söyledi.1 hafta önce cektirdim.Şimdi ben şunu merak ediyorum .Ben çok kafaya taktım hani doktor lar ani hareketten kaçının diyor.Ben im mesela yolda giderken yürüyoruz insanoglu ayagi bir yere takılır savrulur. ben hemen gidip mr mi cektirmeliyim.Veya eve malzeme lazım olur 5 lt su falan .örneğın; Ben perde taktım merdiven üzeri bişey oluşumudur deyip tekrar Mr çektirdim.yani Ama işin ilginç tarafı çıktıktan sonra yolda giderken ayagim bir yere takıldı hafif savruldum. Sonra dedim bişey olmusmiudur ?Büyümüş müdür?ilerlemiştir falan .Bana saçma geliyor Yani demem o ki fıtık böyle en ufak şeyde büyür mü yani robot gibi mi olacağız. Evet yürüyüş egzersiz önemli ama malum bazen böyle ufak tefek şeyler de oluyor ...lütfen yardım edin .artık buraya çarptım kesim büyüdü ayagim burkuldu kesin büyüdü diye diye mi yaşayacağız ...Sizin fikirleriniz çok önemli sayın doktorum
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Siz bu olayı takıntı halşne getirmişsiniz. Öyle her olayda emar çekilmez. Spor yapın, kilolıysanız verin, gereksiz ağır işlere girmeyin. Emar çektirme işi sizin kararınız değil doktorun kararıdır.
  • sema ay sordu,
    iyi günler hocam 1 sene önce fıtık teşhisi konuldu bele kalçaya bacaklara vuran sancılarım vardı . Fıtığın sinirlere hafif baskı yaptığı ameliyat durumu olmadığı söylendi.Muayenmde mr sonucuna göre daha iyi olduğuda söyelnmişiti Fizik tedavi şgördükten sonra bacak ve kalçaya vuran sancılarda azalma oldu . Şuanki halim 10-15 dk yol yürüme halinde belime vuran sancılarım ve tutulma hali oluyo 2. kez çektirdiğm mr raporu sonucu Lomber lordoz düzleşmiştir. L4-5 de santral disk protrüzyonu izlendi. Bilateral nöral foramenler inferomedialde daralmıştır. L5-S1 de diffüz bulging izlendi. Bilateral nöral foramenler inferomedialde minimal daralmıştır. Diğer lomber düzeylerde disk hernisi izlenmedi. Distal spinal kord ve flum terminale normaldir. Lomber spinal kanal genişliği normal sınırlardadır. Lomber vertebral kolonda patolojık sinyal ayırt edilmedi.sizce amaliyat durumu olabilir mi bu durumda..
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Ameliyat olsanız bile bu şikayetleriniz düzelmeyecektir. Kiloluysanız verin mutlaka. Ağır bedensel işlere girmeyin.
  • Songül kılıç sordu,
    Öncelikle teşekkür ederim mr sonucumda şunlar yazılı doktor bey lomber lords tabidir vertebra korpuz yükseklikleri korunmuştur disklerde dejenerasyona bağlı T2 seanslarda sinyal azalması mevcuttur vertabralarda açıklığı sağa bakan minimal skolyoz izlenmiştir. Faset eklemlerde dejeneratif hipertrofi izlenmiştir L2 _3 L3_4 seviyelerinde minimal bulgingler izlenmiştir L4_5 seviyesinde sol ağırlıklı geniş tabanlı difüz bulging ve tekal keseye kısmı indentasyon ile bilateral epinöral yağ planlarında kisimi silinme izlenmiştir eşlik eden faset artropatiye bağlı olarak minimal psödo anterolisteazis oluşmuştur L5_S1 seviyesinde nonkompresif sagağrlıklı minimal bulging izlenmiştir incelenen düzeylerde spinal kanal AP çapları fizyolojik sınırlardadır spinal kord normal yerinde konus medüllaris olarak sonlanmaktadır kauda eguina köklerinin dağılımları simetrik ve tabidir. Paravertebral dokular doğal görünümdedir bana yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Mutlaka ameliyat olmalısınız.
  • Nurten efe sordu,
    Hocam merhaba belimde yoğun bir ağrı hissediyorum Mr.cektirdim. Sonuc olarak L3 S 1 diskinde minimal anual difuze tasma söz konusu Sizce fıtık var mıdır ?
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Minimal diye yazmış zaten. Ağrınızın mekanik sebeplerini sorgulamanız gerekir. Ciddi bir hastalığınız yok
  • Kübra atalar sordu,
    L-2 L3 L4 diskinde difüz taşma izlenmektedir. Dural kese ve spiral kökler serbesttir. Lateral resesler açıktır. L5-S1 diskinde dejeneratif sinyal intensite azalması ve difüz bulging zeminde tekal keseye bası oluşturan santral disk protrüzyonu izlendi. Doktor izne ayrıldı doktorumu da değiştirmek istemiyorum. Ama burda ne demek istenmiş
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    L5-S1 arasındaki diskte fıtık başlangıcı mevcut. Aneliyat gerekmez.
  • Alemdağ Caddesi Sezer Sokak No:3-5 Ümraniye / İSTANBUL
  • Tel: 0216 634 01 02 - Gsm: 0532 332 45 22
  • info@drselcukaydin.com
HARDERDAR OLUN
E-Bülten listeme kayıt olarak yeni yayınladığım sayfalarımdan haberdar olun.
English Lietuvos Russia Facebook Instagram