Sağlığınız İçin ;
0532 332 45 22

MENÜ

Soru Sorun - Bilgi Sahibi Olun

Yenile

Sorulmuş Sorular ve Cevapları

  • A**** ***** sordu,
    Ayşe BOZTEPE L4-5 düzeyinde sağ nörol forameni daraltan sağ ağırlıklı diffüz disk bulging izlenmiştir
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Sağ ağırlıklı 1 tane fıtığınız mevcut
  • Z**** ***** sordu,
    Hocam bende bel fıtığı mevcut iki tane l3 l4 ve l5 sa bulging zemininde hafif santral protrüzyon...Şimdi benim bazen çocuğum var küçük eğilip kucağıma alıyorum. Eğilip alırken acıtıyor belimi anlık ağrı girip çıkıyor bu normal mi ?yani bir fe fıtık hemen büyüyüp patlar mı? Kolay gelsin ...
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Yaptıpınız hareket bele aşırı yüklenme durumu. Bu harektleri yaparken bir gün aniden fıtıkda artma olabilir. Düzenli spor yapmalısınız.
  • h**** ***** sordu,
    hocam merhabalar. 24 yasımdayım ve skolyoz hastasıyım gittiğim hekimlerde derecesi az ve ilerleme görülmeyeceği söylendi. fakat benim 1-2 ay aralıkla şiddetli bel ağrısı cekiyorum yürümemi dahi etkiliyor. skolyoz tanısı konulan bölgeyle alakasız bir yerde. tuhaf olan şu bel ağrım başladığı zaman omuriliğimdeki eğrilik daha gözle görülebilir bir hal alıyor.
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Belinizi zorladığınız için mekanik bel ağrısı oluyor. Bel kaslarında sırta doğru kramp olunca skolyoz görüntüsü belirginleşir.
  • Ş**** ***** sordu,
    Merhaba hocam, sağ bel ile kalça eklem yerinde ağrı ve kalçadan kasığa vuran çekme için beyin ve sinir cerrahisine gittim. Emer da T1 ve T2 diye tanımlama yapıldı. Fizik tedavi verdi. ağrı hafiflese de kasıkta çekme hala devam ediyor.Baldırda ağrı oluştu. Bu ne olabilir.Bir manuel terapi seansi ile hal olur mu? teşekkürler.
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Sağ sakroiliak eklem ağrısına benziyor. Fizik tedavi, sıcak su torvası koymak, düzenli yüzme yapmak gerekir. Kronik ve şiddetliyse ağrıyan kalçaya kortizon enjeksiyonu yapmak gerekir.
  • B**** ***** sordu,
    Hocam benim boynum bazen çok iyi bazen de yanma tarzında ağrı oluyor .uyurken ağrı sızı yok kollarda güçlük sıkıntısı yok...fizik tedavi doktoruna gittim ilaç verdi ama almadm...kas ağrısı dedi.bedemciklerden boyunda yanma olur mu ?bazen bademciklerin doluyor ...ayroca gün yastık da sanki daha rahat gibi ? Kaslarımı güçlendirmek lazım..
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Bademcikle ilgisi yok. Kas ağrısına benziyor. Düzenli spor yapmalısınız
  • B**** ***** sordu,
    Hocam sol şakağımda ağrı mevcut şiddetli değil. Bazen sanki burnumdan oraya doğru sızı hissediyorum. Bu sinüzit olabilir mi ?kronik sinuzit var ayrica burunda deviasyon var geceleri burnum tikaniyor.kokuya ışığa karşı hassasiyet yok ...şakak larda hissediliyor daha çok tek taraflı...
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Muhtemelen olabilir. Ama öncelikle bir Nöroloji uzmanına başvurmalısınız.
  • D**** ***** sordu,
    Hocam merhaba .1 aydır kürek kemiğindeki dayanılmaz ağrı sonucu fizik doktoruna gittim .Mr sonucu; invertebral disklerde T2 dejeneratif sinyal azalması gözlenmekte olup disk mesafeleri normal görünümdedir. C4-5 disk dorsal yüzde fokal santral protrüzyon mevcuttur.Dural kese basi altındadır. Bilateral nöral foramenler açıktır. C6-7 disk dorsal yüzde geniş tabanlı protruzyon mevcuttur .Dural kese basi altındadır. Bilateral nöral foromenler ılımlı daralmıştır. Nasıl bir tedavi önerirsiniz? Tehlikeli bir durum varmı? Iyi çalışmalar dilerim.
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Hafif boyun fıtığı mevcut. Kürek kemiği üzerindeki aprılarla ilgili değildir. Fizik tedavi doktoru ile tedaviye devam etmelisiniz.
  • E**** ***** sordu,
    Merhabalar Hocam, Mr.Sonuç/Yorum Şu şekilde; L5-S1 diskinde dejenaratif sinyal kaybı, sanral-hafif sol paramedian protrüzyon, sol S1 kök ?proksimalinde indentasyon, grade 1 retrolistezis ve disk mesafesinde daralma, paradiskal silik tip 1 dejenerasyon ile uyumlu sinyaller ---- Tek çare ameliyat mıdır?
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    Kronik bel ağrısı varsa tek çare ameliyattır.
  • Ş**** ***** sordu,
    Merhaba hocam L4 5 diskte bulging izlendi L5 S1 diskte posteroir median protruzyon izlenmis olup bilateralS1 sinir kokune temas mevcuttur diyor mr sonucunda dr ameliyat diyor ne yapmaliyim bacagimdaki agrillar hic gecmiyor fazla yuruyemiyorum 1bucuk aydir sag ayagim topugumun uyusuklugu gecmiyor yürüdükçe kalcama kadar ilerliyor cok kötü karincalanma ve yanma hissi oluyor
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    2 bölgede bel fıtığınız mevcut. Uzun süren bacak ağrısı ve uyuşukluk varsa ben de ameliyat öneririm.
  • R**** ***** sordu,
    MERHABALAR... --L4-5 DÜZEYİNDE DİSK YÜKSEKLİĞİ VE SİNYAL İNTENSİTESİ NORMAL İKEN TEKAL KESEYE BASI OLUŞTURAN SANTRAL DİSK PROTRÜZYONU İZLENMEKTEDİR. --L5-S1 DÜZEYİNDE TEKAL KESEYE BASI OLUŞTURAN SANTRAL GİRİŞ TABANLI DİSK PROTRÜZYONU İZLENMEKTEDİR. GERİ KALAN KISIMLAR NORMALDİR. HOCAM EMAR RAPORUNDA YAZANLARI AKTARDIM, SAĞ KALÇADA ARA ARA ÇOK AZ BİR AĞRI OLUŞUYOR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
    Op. Dr. Selçuk AYDIN
    Boyun, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı
    2 bölgede hafif bel fıtığı mevcut. Ameliyat gerekmez. İş ve sosyal yaşantınızı, kilonuzu gözden geçirin. Düzenli spor yapın.
  • Alemdağ Caddesi Sezer Sokak No:3-5 Ümraniye / İSTANBUL
  • Tel: 0216 634 01 02 - Gsm: 0532 332 45 22
  • info@drselcukaydin.com
HARDERDAR OLUN
E-Bülten listeme kayıt olarak yeni yayınladığım sayfalarımdan haberdar olun.
English Lietuvos Russia Facebook Instagram