Ümraniye´de Bel Fıtığı Manuel Tedavi ( Üsküdar - Beykoz - Çekmeköy ) ve bölge semtlerde sizlere yakın bir hastanede faaliyet gösteren ve branşının uzman doktoru SELÇUK AYDIN´ın kişisel web sitesin hoşgeldiniz.
Bel Fıtığı Manuel Tedavi: Dünyada uygulanan en güncel fizyoterapi metotudur.Ülkemizdeki klasik fizik tedavi merkezlerinde uygulanan standardın aksine bireye özel olarak uygulanan tamamen dengelemeyi ve hizalamayı amaçlayan,içersinde bir çok özel teknik ve uygulamaları içeren ‘el ile terapi’ anlamına gelmektedir. Yüzyıllar hatta bin yıllar kadar eski bir geçmişi vardır. Manuel terapinin tarihçesine bakıldığında köklerinin M.Ö.400′lere dayandığı ortaya çıkmaktadır. Manuel terapinin bilinen ilk tanımı fikirleri modern tıbbın temelini oluşturan Hipokrat tarafından verilmiştir.Hatta hastalar üzerinde çeşitli manevraları denediği bilinmektedir.
Daha sonra 10.yy ’da İbn-i Sina traksiyon metodu üzerine çalışmalar yapmıştır.Yüzyıllar boyunca insanlar Orta Avrupa ,Meksika,Japonya,Hindistan,Çin,Rusya,Norveç… gibi ülkelerde bel,boyun gibi problemleri için çeşitli uygulamalar yapmışlardır.19 yy da bu uygulamalar tıp dünyasına girmiştir.
Bu yöntem yüzyılı aşkın bir süredir tıp dünyasında başta Amerika ve Avrupa olmak üzere dünyanın her yerinde başarıyla uygulanmaktadır.
Bel fıtığı, en yaygın çalışılan hastalık grubudur. Yapılan araştırmaya göre manuel terapi gören hastalar, özellikle ağrıdan çok daha hızlı bir şekilde kurtulmuşlardır. Günlük yaşam aktivitelerini çok daha rahat ve hızlı bir şekilde yerine getirmeye başlamışlardır.
Patlamış bel fıtığı olan kişilerde bile manuel terapi uygulanmıştır. Bazı hastaların fıtığı tamamen ortadan kaybolmuştur.
Manuel Terapi´nin amacı nelerdir?
Manuel terapinin asıl amacı bozulmuş olan eklem ve adale kayması disfonksiyonları tespit etmek ve tespit edilen bu bozukluğu yapılan bazı manevralarla düzeltmektir.
Manuel terapi omurga ve çevre dokulardaki kaslar, tendonlar, ligamanlar, eklem ve kapsullere, kemiklerine kıkırdağı çeşitli güçler uygulanarak, omurganın ve eklemlerin normal hareket yeteneğini kazanması, bozulmuş biyomekanik yapının düzelmesi ve buna bağlı ağrının geçmesi amacıyla yapılır.
Hastanın pozisyonlanması, gevşeme sağlanması, mobilizasyon ve en son manuplasyon işleminden sonra manuel terapi son bulur.
Detaylı bilgi ve tüm sorularınız için iletişim sayfasında yer alan numaradan doktorumuza ulaşabilirsiniz.